جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ يکشنبه ۳۰ ارديبهشت


 
  • درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ هشتم: هدف از خلقت انسان(2)
  • پیام به هجدهمین دورۀ همایش «حکمت مطهّر»
  • میزان زکات فطره و کفّاره در سال ۱۴۰۳
  • پیام در پی شهادت سردار مجاهد، سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی
  • پیام به نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان
  • پیام در پى ارتحال عالم جليل القدر مرحوم آيت‌الله امامى كاشانى«قدّس‌سرّه»
  • پیام در آستانۀ برگزاری ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • شرکت در ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام در پی ارتحال عالم‌جلیل‌القدر آیت‌اللّه آقای حاج سید محمّد موسوی بجنوردی «رضوان‌اللّه‌علیه»

  • -->

    اخلاق / اخلاق در اداره / مقدمه
    مقدمه


    فطرت آدمي كمال خواه و خداجوست،از همين رو انسان مي‏كوشد تا خود را به سوي تكامل ببرد واستعدادهايش را به رشد برساند. دراين فرآيند، مجموعه عوامل تشويق كننده و نيز بازدارنده در وجود او به فعاليت‏اند وهر يك او را به سويي مي‏برند. هر گاه كه عوامل بازدارنده بر انسان غلبه كند، فلسفه وجودي‏اش از ياد مي‏رود. در اين غفلت خانمان سوز همه استعدادها به هدر مي‏رود و سطح توقع انسان تا حد حيوانيت تنزل مي‏كند. انساني كه بايد رو به خدا مي‏داشت و به او نظر مي‏كرد و هدفي جز رضايت و رضوان حضرت حق نداشت اكنون فقط به خور و خواب و شهوت مي‏انيشد و از آسمان و آن سوي طبيعت بريده است.

    در اينجا است كه نقش بزرگي انبياي الهي و امامان معصوم(ع) مشخص مي‏شود؛ آنان با تذكرهاي به موقع و انذارها و بشارت‏هاي خود رابطه انسان را با خدا، مردم، پدر و مادر، معلم و استاد،همسايه و دوست، فاميل و حتي ارتباط او را با همه هستي مشخص مي‏كنند وهدف‏هاي عالي را به ياد مي‏آورند. اين تذكرها و انذارها و تبشيرها همان است كه آن را «اخلاق» مي‏ناميم. اساساً همه پيامبران براي اين مبعوث شدند تا رفتارها و كردارهاي مردم را تصحيح كنند و آنان را به اخلاق نيكو برانگيزانند و پيامبر ما(ص) آخرين آنها بود كه براي تكامل چنين اخلاقي مبعوث شد چنان كه خود ايشان مي‏فرمايد:«اني بعث لأتمم مكارم الاخلاق؛ من برانگيخته شدم تا مكارم اخلاق را تكامل بخشم»

    ادامه رسالت پيامبران و امامان معصوم(ع) را عالمان ديني برعهده دارند تا اخلاق را به طور همه جانبه در خانه،مدرسه،كارخانه و اداره تعليم دهند و همگان را به وظايف خويش آشنا سازند. اين مهم د رروزگار ما خود را به صورت يك نياز مبرم و ضروري نشان داده و در اداره‏ها و سازمان هاي گوناگون كارآيي دارد. از همين رو بر آن شديم تا سلسله مباحث اخلاقي را براي كاركنان ادارات برگزار كنيم.

    كتاب حاضر، متشكل از مجموعه بحث‏هاي اخلاقي است كه فقيه متتبع و معلم اخلاق، حضرت آيه الله مظاهري در جمع كاركنان اداره‏ها مطرح كرده‏اند كه پس از پياده شدن از نوار،استخراج منابع،مستند‏سازي و ويرايش به صورتي كه اكنون ملاحظه مي‏كنيد درآمده است. انتشار اين اثر به مناسب هفته دولت است از اين رو آن را به شهداي گرانقدر دولت به ويژه دو شهيد والا مقام رجائي و باهنر تقديم مي‏كنيم.

    يادآور مي‏شويم كه اينگونه بحث‏هاي اخلاقي را با حضور اساتيد ارجمند،آيات عظام،جوادي آملي،احمدي ميانجي(ره)، شاه آبادي،مومن،استادي،اشتهاردي و تهراني پيگيري و برگزار كرده‏ايم و به زودي در مجموعه ديگري به چاپ خواهد رسيد.

     

    محمد جواد خالقي

    شهريور1381

     

    چاپ
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365